Поиск по сайту

Голосование

Какой экономист вам импонирует больше всего?
 

Покрокова інструкція з встановлення монтажних боксів СКІМ: як діяти

Бизнес

altМонтажний бокс-це захищена шафа для установки електрообладнання, аналог щитка. Практичний і зручний монтажний бокс зустрічається повсюдно.

В Україні особливою популярністю користується СКІМ — бокси цього бренду виділяються на тлі аналогів своїми характеристиками. Купити бокси на https://amperok.com.ua/boksy_shchyty/boksy_montazhni/cat_boksy_montazhni_skim/ варто.

Перевага

Монтажний бокс зроблений з ударостійкого пластику. Він надійно захищений від випадкових механічних пошкоджень і цілеспрямованого вандалізму. Корпус не проводить електрику: пластик — відомий діелектрик. Це підвищує електробезпека обладнання. І спрощує монтаж: боксу не потрібно заземлення.

Пластик термостійкий, не підтримує Gorenje, погано нагрівається навіть під прямими сонячними променями, не перегріваючи вміст. Володіє високим коефіцієнтом пожежної безпеки. Підходить для роботи при температурі повітря від -25 °C до +60 °C.

Бокс герметичний, добре захищений від пилу і вологи. IP65 дозволяє розміщувати бокси СКІМ на вулиці, у вологих приміщеннях, поруч з мийками і подібними об'єктами, в запорошених промислових цехах. Нейтральний зовнішній вигляд дозволяє боксу не виділятися в будь-яких інтер'єрах, органічно виглядати в технічних приміщеннях. Основних виконань два: з глухою і прозорою дверцятами. Другий варіант дозволяє оглядати вміст боксу, не відкриваючи його, і спрощує контроль над станом систем. Перший підходить для вуличного розміщення.

Як і будь-який монтажний бокс, СКІМ полегшує монтаж електромережі, розміщення її необхідних компонентів. З ним облаштування різних електромереж стає набагато простіше.

Установка

Під брендом СКІМ виходять настінні монтажні бокси. Вони бувають двох типів. Навісні розмістити простіше: вони прикручуються на чотири самореза. Перед установкою стіну необхідно розмітити, вирівнявши за допомогою лазерного рівня місця під кріплення. Висота від підлоги до нижньої стінки — 140-170 сантиметрів. До боксу потрібно передбачити вільний прохід.

Найзручніше розміщувати монтажні бокси при вході в зону — квартиру, цех, офіс.

Вбудовані бокси встановлюються в нішу. Монтаж відрізняється складністю і вимагає неабиякого професіоналізму. Необхідно підготувати нішу, ідеально відповідну габаритам боксу плюс сантиметр з кожного боку по периметру. Корпус закріплюється дюбелями або анкерами, щілини герметизуються. Далі проводяться невеликі оздоблювальні роботи, що дозволяють приховати бокс і органічно вписати його в інтер'єр.